75% ‘kansloze’​ jongvolwassen thuiszitters weer naar opleiding en/of werk met ‘Jongeren aan Zet’​ !

75% ‘kansloze’​ jongvolwassen thuiszitters weer naar opleiding en/of werk met ‘Jongeren aan Zet’​ !

donderdag 25 april 2019

Samen met o.a. Molendrift ontwikkelde Subrosa een aanpak voor jongeren in de categorie ‘zorgwekkende zorgmijders’. Het ging om jongvolwassen thuiszitters, veelal uit gezinnen met meervoudige en complexe problematiek, met psychiatrische en vaak financiële problemen, zonder perspectief op opleiding of werk. De deelnemers waren door de bestaande hulpverlening al opgegeven.

Gedurende het traject met deelnemers uit Oldambt en Bellingwedde bereikten we met maar liefst 75% een beter perspectief. Zij maakten hun opleiding af, of gingen weer een opleiding doen, of kregen (vrijwilligers) werk. Tegen voor deze doelgroep bescheiden kosten.

We zetten deze aanpak voort. Maar hebben deze ook zo uitgewerkt dat andere gemeenten en aanbieders er ook mee aan de slag kunnen. De rapportage vindt u hier: https://www.molendrift.nl/images/nieuws/Eindrapport__Jongeren_aan_Zet_Molendrift_.pdf 

De ontwikkeling van de methodiek is tot stand gekomen met hulp van een subsidie van het programma Kans voor de Veenkolonien en is een doelgroepspecifieke implementatie van de Samen1Plan methodiek (http://samen1plan.nl/ )

Wilt u meer informatie over hoe Subrosa ook voor uw gemeente en doelgroep kan werken neem dan contact met ons op via: info@subrosa.eu

"Jongeren kunnen hun verhaal kwijt en krijgen veel aandacht"

Mienke Doddema
Casemanager bij de Gemeente Menterwolde

''Ze weten goed een vertrouwensrelatie op te bouwen met een jeugdige en onderhouden korte lijntjes met ouders, de school, eventuele andere hulpverleners en de gemeente als opdrachtgever. Middels het stellen en bijstellen van doelen weten ze kwetsbare jeugdigen te begeleiden richting een toekomst met perspectief!''

Sherief Muktar
Consulent Jeugd CJG Westerkwartier

Onze producten